2 Comentarii

 1. marcus
  10 septembrie 2020 @ 14:34

  Berosos Caldeul marturiseste pe la inceputul sec. II î. H. ca Arca mai exista in ruina pe muntele Gordicus din Anatolia. Ii spune deal inalt de fapt si spune ca avea ruina cinci stadii lungime.
  Avand in vedere ca se chema Gordicus este posibil sa aiba legatura cu zona unde este asezat vechiul Gordion, cetatea fondata de frigieni undeva in apropierea Ancyrei din vechime, care astazi este capitala Ankara a Turciei.

  Mai spune Berosos ca oamenii luau bucati din lemnul arcei pe care il foloseau ca amulet, deci este foarte posibil ca pana in zilele noastre sa se fi epuizat pur si simplu din aceasta cauza.

  Răspunde

 2. marcus
  27 septembrie 2020 @ 12:20

  Daca ruina Arcei avea 5 stadii lungime (900 de metri) rezulta ca cotul lui Noe avea 3 metri, ceea ce inseamna ca Noe masura cam 11 metri. Suna a basm? Dar scheletele de uriasi descoperite si – intre noi fie vorba – imediat ascunse, tot basme sunt?…

  Pamantul antediluvian a fost mai mic in dimensiuni si implicit avea o gravitatie mai mica. El, Pamantul, la potop a inceput sa creasca, sa expandeze, crestere care a debutat cu eliberarea unor cantitati enorme de apa, care apa i-a acoperit toata suprafata in prima faza, apoi, cresterea acestuia continuand si implicit suprafata crescandu-i, stratului de apa i-a scazut adancimea pana cand a aparut uscatul.

  Toate vietatile de dinainte de potop au fost de mari dimensiuni (o arata arhiva fosilifera), inclusiv oamenii (zeii au fost toti giganti, ne spune mitologia greaca) – oamenii de dupa Potop au fost acei „zei care umblau printre oameni”.

  Pe masura ce Pamantul crestea, toate vietatile care apareau (inclusiv oamenii) se adaptau noilor conditii de gravitatie si cresteau pana la dimensiunile optime vietuirii, in acelasi timp, scazandu-le si durata de viata. In aceste noi conditii apar generatiile de oameni care, prinzandu-i in viata pe cei nascuti inainte de Potop sau imediat dupa, i-au considerat pe aceia giganti (pentru ca i-au vazut ca erau de mari dimensiuni), nemuritori (deoarece traiau mult) si i-au numit zei.

  PS
  Teoria Pamantului in expansiune a aparut in mediile academice germane in prima jumatate a secolului XX. Aceasta teorie aproape uitata, are astazi, printre altii, ca exponent pe fizicianul german Konstantin Meyl. El explica destul de coerent cum este posibil ca Pamantul sa creasca in volum si masa datorita fluxului de particule care se numesc neutrini si care flux strabate universul dupa niste legi speciale.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *