3 Comentarii

 1. Dexter
  23 octombrie 2021 @ 0:03

  „Matematica considerată regina științelor exacte ne oferă câteva convenții logice de calcul cu un operator infinit.”

  Corect, cu câteva excepții: relațiile prezentate nu sunt convenții, nu sunt logice ci aritmetice deoarece operatorii folosiți în ele (‘+’, ‘-‘, ‘*’, ‘/’) sunt aritmetici iar „infinitul” nu e operator ci operand.

  „Deci: existența infinitului abstract matematic nu poate fi negat.”

  Faptul că infinitul e abstract înseamnă tocmai că el nu există. E doar un simbol folosit în analiza matematică. Dacă un șir tinde la infinit înseamnă că orice număr real se consideră, oricât de mare, există un element al șirului dincolo de care toate celelalte elemente sunt mai mari decât numărul respectiv. Infinitul e un concept artificial care ne ajută să înțelegem niște chestii și nimic mai mult. Un fapt interesant: un segment de 1 milimetru lungime conține o infinitate de puncte, la fel ca și spațiul tridimensional infinit (adică nelimitat și, bineînțeles, strict teoretic). Oricâte puncte am considera în spațiul tridimensional infinit, fiecăruia i se poate asocia un punct distinct de pe segmentul de 1 mm – punctele disponibile de pe segment nu se vor termina niciodată.

  „Când privim cerul înstelat, mulțimea obiectelor cerești prin numărul nedeterminat putem să le aproximăm cu un număr ce tinde spre infinit.”

  Numărul de obiecte cerești e determinat și finit, doar că nu-l cunoaștem noi și nu există numere ce tind spre infinit, ci doar șiruri și funcții.

  „Din punct de vedere logic, cosmosul dacă ar fi infinit n- ar fi posibil să fie distrus.”

  Afirmație care n-are legătură cu nimic, cu atât mai puțin cu logica.

  „Elevii și studenții să întrebe pe profesorii atei dacă există un infinit real.”

  N-am fost niciodată ateu, dar există. Teatrul Infinit: https://teatruinfinit.ro/ (despre altul n-am auzit). Părerea mea e că Monahul Serghie ar avea nevoie de ceva mai multe rugăciuni și metanii.

  Răspunde

 2. Wexler
  18 decembrie 2021 @ 0:44

  tu i-ai multumit lui Dumnezeu vreodata pentru sanatatea ta?

  Răspunde

 3. Rotaru Vasilica
  22 aprilie 2022 @ 17:02

  Sunt fascinata de evoluția oamenilor de știință care de-a lungul atitor secole au sacrificat viața lor pentru a demonstra existența lui Dumnezeu

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.