2 Comentarii

 1. Claudiu
  15 martie 2019 @ 21:28

  As incepe comentariul meu cu vreo cateva corecturi:
  -fraza”se suie munti si se coboara vai”- doua greseli:
  .trimiterea pusa de voi-Psalmul 103:9-gresita
  .trimiterea corecta-Psalmul 104:8-„suindu-se pe munti si coborandu-se pe vai”
  -Apele de pe Terra nu sunt formate doar din cele care au inundat. La inceput Pamantul era acoperit de ape, formarea uscatului-continentul unic-Geneza 1:9,10-Uscat-29%-apa-71%-deriva continentelor-dupa potop placile tectonice s-au deplasat si au aparut toate cele 7 continente
  -Miscarea pe verticala a scoartei-nu e valabila-geologia explica foarte simplu formarea crustei oceanice,continentale si intermediare,muntilor,arcurilor insulare si toate cele, in acest fel stiinta confirma biblia.
  As mai avea mii de argumente sa combat teoria voastra, dar nu-mi ajunge timpul.Mi-ar placea sa discutam pe argumente stiintifice si biblice(nu religioase), este mult de discutat, daca cineva este dispus sa purtam o discutie,astept cu nerabdare.

  Răspunde

 2. spitfire
  5 septembrie 2019 @ 13:36

  Tectonica verticala diferentiala nu explica satisfacator diluviul global. Raman intrebari care nu primesc raspuns de la aceasta teorie cum ar fi: de ce placa oceanica nu este si ea formata si din sedimente? Sedimentele au rezultat in urma potopului si au ingropat la propriu lumea de dinainte de acesta, de ce acestea s-ar fi asezat doar pe zonele care vor deveni continente? Apoi Biblia ne spune limpede ca s-au deschis izvoarele adancului despre care nu se dau explicatii.

  O mult mai buna teorie care vine sa explice in detaliu si foarte coerent fenomenul cataclismic global care a fost Potopul lui Noe este Teoria Pamantului in expansiune, o teorie aparuta in mediile stiintifice germane prin anii 1930. Teoria este foarte utila daca i se face un amendament si anume: expansiunea nu se manifesta in milioane de ani ci in ani, zeci de ani, sute de ani, mii de ani, deci rapid. Exista pe internet destula documentatie.

  De exemplu:
  https://youtu.be/MqCt695LtbM

  Iar aici un profesor german care sustine aceasta teorie.
  https://youtu.be/5FDPXRoIE90

  Arhiva fosilifera este rezultat al marelui diluviu, e clar. Tot ea ne intriga atunci cand descoperim ca animalele si plantele antediluviene erau de dimensiuni cu mult mai mari decat cele de azi. Ei bine, acest aspect devine usor de explicat in conditiile Teoriei Pamantului in expansiune deoarece un Pamant mai mic avea si gravitatia mai mica, ceea ce inseamna mediu prielnic pentru crestere.

  O alta intrebare apare si anume daca suntem siguri ca Noe a folosit ca unitate de masura cotul din zilele noastre. Intr-un scenariu avand la baza Teoria Pamantului in expansiune, inclusiv Noe trebuie sa fi avut dimensiuni mari si in consecinta si cotul era pe masura lui si mai departe arca trebuie sa fi fost de vreo cateva ori mai mare. Acuma, trebuie sa mentionez ca exista chiar texte istorice ale unor autori antici, tinuti in obscuritate de catre main stream-ul de azi, care vorbesc despre Noe si fiii sai ca fiind titani adica giganti.

  Si ar mai fi multe de spus.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *