8 Comentarii

 1. Catalin
  25 februarie 2021 @ 15:35

  E bun articolul dar plin de aberații. Știința spune și a dovedit clar ca pământul asta are miliarde de ani, mai exact 4,5 miliarde de ani. Nu voi înțelege niciodată de ce Biserica ii condamna pe cei care afirma ca lumea asta are mult mai mult decât 6000 de ani… Omul exista de câteva milioane de ani, iar Biserica respinge acest lucru. De unde a ajung Biserica la concluzia ca lumea asta are 6000 de ani? E o aberație totala. Istoria scrisa e veche de câteva mii de ani, mai mult de 6000,dar epoca preistorica a existat cu foarte mult timp în urmă.
  De ce Biserica respinge știința?

  Răspunde

 2. admin
  3 martie 2021 @ 12:04

  Salut Cătălin. În primul rând trebuie să convenim că niciuna din cele două teorii ale apariției lumii (cea evoluționistă și cea creaționistă) nu pot fi demonstrate științific, pentru că s-au desfășurat cu mult timp în urmă și nimeni nu a fost martor la acst eveniment. Prin urmare și una și alta necesită credință pe lângă argumentele pe care le aduc.

  În al doilea rând Biserica spune prin Biblie adevărul că lumea aceasta are undeva aproximativ 6-7000 de ani, conform cronologiile biblice de la Adam și până în secolul I al creștinismului. Biblia spune că omul a fost creat odată cu lumea înconjurătoare, odată cu Universul, la doar câteva zile. Prin urmare omul este la fel de vechi ca și lumea în care trăim.

  Ideea că omul există de milioane de ani a apărut târziu abia spre sfârșitul secolului 19 când oamenii au căutat o teoria care să-l scoată pe Dumnezeu din ecuația acestei lumi, pentru a-și putea manifesta plăcerile sexuale și de altă natură dezinhibați de orice reper moral.

  Discuția este largă, dar îți las aici doar 2 idei care să te ajute să începi căutarea adevărului:

  Evoluționismul:  Nu există nicio rațiune de a fi a lumii, niciun sens al existenței ei. Totul este întâmplător. Toate vin din moarte și duc spre moarte. Nu există niciun scop mai înalt al lumii în care trăim.

  Renumitul Profesor Stephen Jay Gould (1941-2002) de la Harvard spunea că teoria lui Darwin a fost în mod inerent anti-plan, anti-scop, anti-sens (materialism filozofic pur).

  Creștinismul:   Dumnezeu a creat lumea din iubire ca toate să se împărtășească din darurile Sale cele bogate.

  „Lăudaţi pe Domnul că este bun, că în veac este mila Lui. (..) Cel ce a făcut cerul cu pricepere (cu inteligență), că în veac este mila Lui. Cel ce a întărit pământul pe ape, că în veac este mila Lui. Cel ce a făcut luminătorii cei mari, că în veac este mila Lui. Soarele, spre stăpânirea zilei, că în veac este mila Lui. Luna şi stelele spre stăpânirea nopţii, că în veac este mila Lui.”

  Răspunde

  • rasta69weed@gmail.com
   23 martie 2021 @ 20:22

   Răspunsul dvs nu face altceva decât să întărească ideea lui Cătălin, și anume că aberaţi și bateţi câmpii, crezând în basmele folclorice evreiești.
   Dumnezeu există într-adevăr, însă nu are absolut nici o legătură cu poveștile neamului evreu!
   Keep looking deeper for answers!$

   Răspunde

  • admin
   24 martie 2021 @ 12:21

   Fiecare e liber să creadă ce vrea, dar Unul singur e Adevărul.

   Răspunde

  • Georgiana
   24 februarie 2022 @ 14:20

   Nu mai abera ca nu este adevărat, pământul are 6000 de ani nu miliarde citește Sfânta Scriptura și o sa îți dai seamă…Am impresia că tu crezi că ne tragem din maimuțã ei bine nu este așa Dumnezeu ne-a creat și tot ceea ce ne înconjoară Biblia nu aberează cere de la Dumnezeu sa îți de-a înțelepciune sa înțelegi.

   Răspunde

 3. Irimie
  26 martie 2021 @ 22:18

  Rasta am o rugaminte mare la tine : Fa-ti timp intr-o seara si vizioneaza documentarul asta pana la capat .https://www.youtube.com/watch?v=a3x4ObnpRcM.Nu ai nimic de pierdut…si cine stie ce poti castiga Keep looking deeper for answers!$

  Răspunde

 4. Alex
  21 iunie 2021 @ 16:34

  Explicatii de baza de credinta…evident fiecare poate crede in ceea ce doreste. Faptul ca Pamantul are miliarde de ani este un fapt dovedit, analizat si concluzionat in urma unor dovezi fizice clare si evidente, nu sunt doar teorii. Daca ciorbei ii trebuieste un anumit timp de fierbere nu poate veni nimeni sa spuna ca poate fi gata in 2 minute bazata pe credinte proprii…pt ca tot 1h va dura su chiar mai mult pt ca ciorba sa fie ciorba. Pe aceleasi baze de observare, de calcule matematice dv. aveti posibilitatea de a scrie asemenea aberatii pe internet sau chiar sa fiti indrumat de un satelit pe care va bazati orbeste de a ajunge la o anumita destinatie. Pe aceleasi observatii si analize dv. puteti fi tratat in spital de o gramada de boli pt care pana de curand nu ati fi avut tratament si exemplele pot continua. Este usor sa va informati si sa vedeti cum s a ajuns la aceste afirmatii. stiinta nu se bazeaza pe teorii ci pe demonstratii evidente, palbabile. Iar Pamantul este rotund.

  Răspunde

 5. Popescu
  3 aprilie 2022 @ 20:57

  Am văzut un experiment, cum o carapace de melc de 3 ani, analizată în laborator arăta că are 20000ani. Ce tare, nu? Eu cred în Biblie, și cred ce spune autorul. Pace.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *