Creaturi inventate de evoluționiști

Ați auzit de Rhinogradentia („cei care se deplasează cu nasul”)? O descriere a acestui grup ciudat de creaturi poate fi găsită într-un manual european de zoologie din 1985.[1] Figura 1 a fost preluată de la pagina 543 a acestui manual în două volume; sursa originală este dată ca monografie de H. Stümpke, ediția din 1989 care încă se tipărește.[2]

Cei mai mulți cititori ai manualului nu ar avea niciun motiv să suspecteze că oricare dintre aceste surse nu oferă altceva decât o descriere științifică simplă[3] a unui grup de creaturi care, probabil, au evoluat printr-un mod ciudat de viață. Ei se deplasau pe structuri care se extindeau din nas!

Monografia lui Stümpke oferă multe detalii despre forma, structura osoasă, relațiile evolutive – chiar embriologia lor. Vorbește chiar și despre descoperirea lor pe un mic arhipelag numit insulele Hi-Lay, care s-au scufundat după testele atomice.

La fel cum Darwin a propus să explice varietatea de păsări cântătoare de pe insulele Galapagos, ni se spune cum un strămoș comun a dat naștere unei faune diversificate de creaturi care se deplasează cu nasul, adaptată la diferite moduri de viață.

Cine ar putea dori o dovadă mai dramatică a puterii evoluției/selecției naturale în habitate mici, izolate? Monografia are o bibliografie impresionantă, încorporând câteva nume binecunoscute în bioștiințele europene.

Problema este că astfel de creaturi nu au existat vreodată – așa cum se poate verifica în oricare număr de listă taxonomică standard. Rinogradentia (și casa lor insulară) reprezintă o demonstrație bizară a inventivității darwiniste. Acestea au fost compuse de un zoolog pe nume G. Steiner, folosind pseudonimul Stümpke.

Fie că este vorba de o farsă deliberată sau de o glumă intelectuală, am văzut că această fantezie evolutivă convingătoare pare să fi fost prezentată ca fapt în cel puțin un text european standard. Cine știe cât de mulți au fost rătăciți (ca în cazul omului de Piltdown, o farsă care a convins o generație de studenți că evoluția umană era un „fapt”) de astfel de ‘dovezi’ aparent faptice?

Autor: Joachim Vetter
Sursa: Creation.com | Led by the nose

Traducator: Cristian Monea


Referințe și note

[1] Wurmbach H., and Siewing, R., Lehrbuch der Zoologie, Verlag Fischer, Stuttgart-New York, 1985.

[2] Stümpke, H., Bau und Leben der Rhinogradentia, Fischer, Stuttgart (prima tipărire 1961).

[3] Latinofonii ar putea fi alertați de cuvintele incertae sedis incluse în descrierea științifică (=‘de habitat îndoielnic).

Share, dacă ți-a plăcut articolul: