2 Comentarii

 1. Matei
  10 septembrie 2021 @ 11:12

  Geneza 1:16: „16. Dumnezeu a făcut cei doi mari luminători, şi anume: luminătorul cel mai mare ca să stăpânească ziua, şi luminătorul cel mai mic ca să stăpânească noaptea; a făcut şi stelele. aceasta a fost ziua a patra”). Ce semnificaţie avea o zi înainte de apariţia soarelui? S­a constatat că durata unei zile nici nu e constantă; creşte în medie cu 1.7 milisecunde pe secol (https://en.wikipedia.org/wiki/Day), adică aproape o oră la 200 de milioane de ani, din cauză că Luna se roteşte mai încet decât Pământul în jurul axei proprii – mişcarea Lunii e accelerată şi Luna se îndepărtează de Pământ iar rotaţia Pământului e încetinită (https://en.wikipedia.org/wiki/Moon).

  Alte chestii: nu avea cum să dea pământul verdeaţă şi pomi roditori dacă nu exista în prealabil soarele, deci ziua a treia nu putea să existe înainte de ziua a patra. Nici Pământul nu putea să existe înaintea soarelui, deci ziua a patra ar fi trebuit să preceadă şi ziua întâi; „târâtoarele şi fiarele pământeşti” au apărut înaintea păsărilor, deci ziua a şasea ar fi trebuit să fie înainte de ziua a cincea.

  În rest, articolul e ok.

  Răspunde

  • admin
   15 septembrie 2021 @ 9:16

   Matei, Dumnezeu putea să facă orice vrea El, cum vrea El. Crearea lumii în cele 6 zile ale facerii nu are la bază legile fizicii ci puterea lui Dumnezeu. E ca și cum ai spune că nu puteau apărea roțile mașinii dacă nu avea mai întâi motorul. Ba da, putea, căci mașina nu s-a făcut singură.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.