2 Comentarii

 1. Pavel
  13 iunie 2019 @ 13:24

  Și totuși, șansele ca Grădina Raiului să se fi aflat în zona Irakului de astăzi sunt mari, sunt unii care afirmă că s-ar fi aflat unde astăzi este Golful Persic. Vedem că Dumnezeu a ales zona Orientului Mijlociu pentru lucrarea Sa de mântuire: Avraam era din Urul Caldeii (zona Mesopotamia/Irak), pământul făgăduinței a fost Canaanul etc. Poate actualele fluvii Tigru și Eufrat au fost numite, după Potop, în amintirea celor care udau Edenul și care se aflau în acea zonă, ca o amintire a Edenului pierdut.

  Astfel de presupuneri ne pot conduce la afirmații exagerate, de tipul celor ale curentulului neo-dacist: Grădina Edenului s-a în România, Valahia este o anagramă de la Havila, Hristos va veni la sfârșitul veacurilor în România și nu pe Muntele Măslinilor, de unde S-a și înălțat, după cum afirmă Tradiția Bisericii.

  Răspunde

 2. Pavel
  13 iunie 2019 @ 15:56

  Revenind și cu alte argumente…

  După Potop, corabia lui Noe a poposit pe Muntele Ararat. Între gura de vărsare a fluviilor Tigru și Eufrat în Golful Persic și muntele Ararat sunt aproximativ 1200 km, o distanță plauzibilă a fi parcursă în decurs de un an de o corabie plutind în derivă, fără vâsle sau vele. Pare mai de bun simț plasarea Grădinii Raiului în zona Mesopotamiei, decât – să zicem – în America de Sud. Iar Adam, Eva și toți urmașii pe linia lui Set au locuit „în preajma grădinii cele din Eden” până la Potop (Facerea 3,24).

  În plus, zona Mesapotamiei și restul zonelor care alcătuiesc „Cornul Abundenței” (Levant, Egipt) nu degeaba poartă denumirea de „Leagănul civilizației”. Cele mai vechi civilizații au fost identificate în aceste zone. Dacă ne-am lua după teoria evoluției, omul a „apărut/evoluat” în Africa, astfel cele mai vechi civilizații ar trebui să fi apărut în Africa. Dar deoarece omul a fost creat de Dumnezeu și așezat în Eden, iar după izgonire a locuit în preajma lui, atunci putem afirma că zona celor mai vechi civilizații coincide cu zona în care a existat Grădina Raiului.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *