Un comentariu

 1. Șerban
  29 martie 2022 @ 17:12

  Foarte frumos și bine inspirat articolul. Trăim în Sânul Domnului, chiar fără să știm… Ceea ce vă propun este o serie de materiale referitoare la Numele Domnului, atât la Numele Tatălui, cât și la Numele Fiului, așa cum sunt ele la originea lor, în ebraică. Motivația este foarte consistentă, un argument solid fiind faptul că oamenii de știință evrei au descoperit prezența „semnăturii Domnului” la nivelul ADN-ului, prin secvența numerică 10-5-6-5, corespunzătoare literelor YHVH din TETRAGRAMA sau Numele Tatălui.

  (Vezi https://www.bitchute.com/video/HQEwB45qoAv2/

  https://www.youtube.com/watch?v=wrHB5o0gpO4

  https://danielvla.wordpress.com/2021/08/12/numele-lui-dumnezeu-yahveh-yhvh-insemnat-numeric-in-adn-ul-uman-in-fiecare-celula/)

  Cunoașterea și chiar folosirea Numelui Tatălui și chiar al Fiului în forma lor originară, ebraică, în rugăciunile noastre personale cred că este de mare actualitate și necesitate, având în vedere tocmai această legătură tainică între Numele Domnului și ADN-ul prezent la nivelul fiecărei celule, pe de o parte, și încercarea disperată a trusturilor de tip big-farma de modificare a acestui ADN prin seruri modificatoare genetic, pe de altă parte.

  Un alt argument solid este „eficientizarea” Rugăciunii Inimii prin folosirea acestor Nume, bineînțeles, împreună cu atitudinea duhovnicească potrivită, asociată și corespunzătoare semnificațiilor spirituale profunde pe care aceste Nume le au și le manifestă.

  Creștinismul are rădăcini divino-umane, iar partea umană ține de limbajul și alfabetul ebraic biblic, fapt trecut de multe ori cu vederea, consecințele constând în pierderea unei multitudini de sensuri ascunse de multe ori chiar și într-un singur cuvânt cum ar fi chiar cazul lui BEREȘIT, primul cuvânt din Facerea, despre care se poate dezvolta o adevărată teză de doctorat. Prin traducerea lui BEREȘIT fie ca „La început” sau, mai corect, „Întru început”, se pierd o mulțime de sensuri, legate de CASA Domnului, Legământul Domnului, făcut prin FOC și DUH, FIUL Domnului, Care este CAPUL-ÎNCEPUTUL-OBÂRȘIA Creației etc. De fapt, anumiți oameni de știință au ajuns la concluzia că în primul verset din Facerea, există o întreagă matematică prin care este codificată într-adevăr toată Facerea lumii și a omului, chiar până la nivel genetic, matricea creatoare fiind caracterizată de produsul 37*73=2701. Sunt multe lucruri de spus și de conștientizat apropo de Facerea și de rostul Omului pe Pământ…mai ales atunci când înțelegem că textul ebraic, dincolo de suprafața aparent vizibilă, ascunde bogăție de sensuri lămuritoare.

  Șerban Fotea, dr. în filosofie (specializarea semiotică)

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *