5 Comentarii

 1. Ana
  9 februarie 2020 @ 10:36

  Foarte interesant!

  Răspunde

 2. Aeleden
  2 iunie 2020 @ 10:18

  Dacă Dumnezeu este totul, El este şi matematică.
  Dar aş vrea să vă mai spun ceva, ce lumea de azi trece cu vederea, deşii toţi spun că cercetează scripturile. Dacă universul este un Proiect Inteligent, nu trebuia oare ca Dumnezeu să-şi semneze creaţia?
  Ei bine, aceste semnături divine există. Ele pot fi evidenţiate la un nivel apropiat nouă (deocamdată) şi anume în sistemul solar.
  Mai exact, este vorba despre nişte SEMNE (peceţi numerice) puse de o Inteligenţă cu puteri cosmice asupra unor astre din sistemul solar. Ele sunt numere sacre repetate în toată Creaţia pentru a nu fi interpretate drept coincidenţe. Aceste numere sacre (ştiinţa le numeşte constante fundamentale) şi rezultă când se raportează anumite dimensiuni fizice ale planetelor sau măsurile lor orbitale.
  Dar apare ceva bulversant, căci aceste numere sacre au fost puse şi asupra Soarelui. Ori, cine putea să „fabrice” o stea şi să-i aleagă dimensiunile astfel încât să încifreze numerele sacre? Evident că această Inteligenţă cosmică cu o mare capacitate de manipulare a energiilor pentru noi este Dumnezeu. Aşa se înţelege de ce Iov îl numea „Cel ce îşi pune pecetea peste stele”. Iată că Iov avea dreptate, iar aceste semne (peceţi) chiar sunt reale, fiind puse asupra majorităţii astrelor ca semn că nu s-au plămădit din întâmplare, ci după planul şi geniul unui Agent Inteligent.
  Despre SEMNE şi ştiinţa preluării lor (Ştiinţa Semnelor) vorbeşte şi Enoh în cartea sa, eliminată din Biblie şi devenită între timp apocrifă. Aici este o inconsecvenţă, căci creştinii îl aşteaptă să vină ca înaintemergător al revenirii lui Iisus. Dar când va veni Enoh (şi Ilie) nu se va arăta el supărat că i-a fost scoasă din biblie cartea? Nu va vorbi el despre evenimentele relatate în aceste cărţi antediluviene?
  Dar despre SEMNE a vorbit şi Iisus (Luca:21/25), iar descoperirea lor a fost dată ca reper temporal ce anunţă apropierea celei de A Doua Veniri.
  Numerele sacre încifrate în astrele sistemului solar vor fi dovada pe care ateii nu o mai pot tăgădui, însă faptul formidabil este acela că cei care au trăit înainte de Potop descoperiseră şi ei SEMNELE din astre. Ei le-au înscris în marea Piramidă din Egipt, care este pusă în plan după matematica sacră a universului. Deci Piramida este un fel de testament al antediluvienilor cu civilizaţia noastră, în care sunt depuse, pe lângă peceţile (numerice) divine, şi multe informaţii ştiinţifice despre Galaxie, Soare şi planeta Pământ.
  De aceea Isaia numea Piramida „un stâlp de aducere aminte pentru Domnul”, iar egiptenii chiar mai numesc şi azi Piramida cea Mare „stâlpul lui Enoh”.

  Toate acestea şi mai ales SEMNELE din astre arată că revenirea lui Iisus este mai apropiată decât ne imaginăm, iar „programul” Istoriei se derulează imperturbabil.

  Eu am (re)descoperit Ştiinţa Semnelor sau peceţile divine în 2003, însă nu am reuşit să le fac cunoscute lumii din varii motive. Probabil nu a venit timpul, dar acesta este aproape, căci profeţia spune că atunci când vor fi descoperite semnele „va fi strâmtorare printre popoare”, ceea ce este de aşteptat în continuarea pandemiei.

  Cei care vor să cunoască mai multe pot găsi cărţile despre peceţile divine la adresele pe care le găsiţi aici:
  https://biransblogblog.wordpress.com/category/carti/

  Răspunde

 3. Alexandru Boris Cosciug
  19 februarie 2022 @ 1:29

  Armonii matematice în natură
  – descrise în 2007 de prof. matematică Eduard Minasian –
  Referat prezentat de fostul meu professor din liceu la primul seminar organizat de mine: “Divinitatea, omul şi calitatea vieţii”, organizat în 17-20 mai 2007, la Câmpulung, Argeş
  Redau doar cateva citate din acest referatl:
  MOTTO: “Geometria are două mari comori: una este teorema lui Pithagoras; cealaltă este împărţirea unui segment în medie şi extremă raţie. Cea dintâi poate fi asemuită cu o măsură de aur, a doua poate fi numită un giuvaer peţios.” (Johannes Kepler)
  Secţiunea de aur este un subiect mult tratat, dar puţin cunoscut. Numărul acesta, iraţional, cu nesfârşit de multe zecimale, ce nu se repetă după vreo regulă, începe cu 1,618…., este notat cu  (iniţială a numelui lui Fidias, sculptor în antichitatea greacă, artistul ce a conceput una din minunile lumii, statuia colos a lui Jupiter – Zeus Olimpianul), este practicat în multe din lucrările lui Constantin Brâncuşi (Poarta sărutului, Masa tăcerii, Pasărea măiastră, Coloana infinitului) şi lista nu se termină cu Domnişoara Poganny. Faimosul fizician britanic Lord Kelvin (Wiliam Thompson 1824-1907), cel care a dat numele scării absolute de măsurare a temperaturii, a afirmat: “dacă nu o puteţi exprima prin numere, cunoaşterea voastră este săracă şi nesatisfăcătoare”. Kelvin se referea bineînţeles la cunoaşterea necesară ştiinţei adevărată.
  Cel mai faimos dintre numerele cunoscute în lume este , un număr egal cu raportul dintre lungimea unui cerc şi diametrul său. Valoarea lui  este 3,14159… şi se reţine uşor după reţeta “aşa e util a scrie renumitul număr”. Mai puţin cunoscut decât  este numărul , chiar dacă acesta este mult mai des întâlnit în natură şi mai fascinant.
  Să admitem că vă adresez întrebarea: “ce au în comun minunatul aranjament al petalelor unui trandafir, pe de altă parte faimoasa pictură a lui Salvador Dali – Cina cea de taină, cochiliile separate ale moluştelor şi înmulţirea iepurilor?” Greu de crezut, dar toate aceste exemple, extrem de distanţate, au în comun un număr, de fapt o progresie geometrică cunoscută din antichitate, pe care, mai târziu, Leonardo da Vinci a numit-o “numărul de aur, raportul de aur sau “secţiunea de aur”.
  Acest număr , definit ca o proporţie, are însuşirile plăcute ale unei armonii plăcute.
  Voi încerca să abordez aceste întrebări prin intermediul fascinantei poveşti a numărului .
  Dacă un anumit model al universului ca întreg, numit modelul inflaţiei externe, este corect, atunci chiar întregul univers poate fi caracterizat printr-o structură fractală.
  Revenim la întrebarea de la început: Este Dumnezeu matematician?
  Dacă vrem să comunicăm cu civilizaţii inteligente aflate la distanţe de zeci de mii de ani lumină, tot ce avem de făcut este să transmitem numărul 1,6180339887….; putem fi siguri că ei vor înţelege ce vrem să spunem, deoarece nu încape îndoială că universul le-a impus şi lor aceleaşi criterii matematice. Dumnezeu este întradevăr matematician!?
  Nu ştiu dacă El este matematician, dar matematica este războiul de ţesut la care Dumnezeu făureşte structura universului.
  Faptul că realitatea poate fi descrisă sau aproximată prin expresii matematice simple, îmi sugerează că natura are matematica în miezul ei.
  Dacă din întâmplare am omis ceva mai mult sau mai puţin potrivit sau necesar cunoaşterii înţelepciunii lui Dumnezeu, îmi cer iertare, căci, la om, nimic nu e fără greşeală.
  …………
  Eduard Minasian, profesor de matematică şi dirigintele meu din liceu,
  La acest seminar a participat şi un prieten al dirigintelui meu: Rasho Ohannes Hovhannessian – medic psihiatru, fondator al centrului de formare “EUROSINS”, Clermont Oise France
  Am dorit să ataşez şi o poză cu participanţii la acest simpozion dar nu am reuşit…
  Notă: site-ul menţionat mai jos, pe care eu publicam articole şi comentam din 2009, a fost blocat complet in 2021…

  Răspunde

 4. Alexandru Boris Cosciug
  19 februarie 2022 @ 1:47

  Revin cu o completare deoarece in locul unei litere a aparut un patrat:
  „1,618…., este notat cu  (litera fi = iniţială a numelui lui Fidias)”

  Notă: Eu am scris cinci cărţi pe care le-am publicat pe 3 siteuri (Reţeaua Literară, Cititor de Proză şi Negru pe Alb), siteuri care au fost blocate complet:
  1.Mitochondrial Adam DNA data transmission theory,
  2.Scurtă istorie a creaţiei omului,
  3.Armonii divine modificate genetic,
  4.Geneza şi genetica
  5.Biocomunicaţii extrasenzoriale.

  Răspunde

  • Cristina Crisan
   3 mai 2022 @ 16:04

   Extrem de interesant.Unde as putea gasi cartile dvoastra?

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.