2 Comentarii

 1. iosif
  18 august 2023 @ 17:06

  Recitind toate acestea, spusa lui Adam, consemnată în Biblie, pare să dezvăluie lucruri mult mai complexe (pentru omul informat din ziua de azi…).

  „Iată acum os din oasele mele și trup din trupul meu” – mie îmi sugerează că multe din cele expuse de Ioan Vorbă de Aur ascund mai multe taine ale „construcției” unui corp-matrice a întregii omeniri !

  Tocmai pentru că se spune concomitent despre „os” și despre „trup” cred că este vorba despre o facere a întregului pornind de la sâmburele primar; respectiv imensitatea de informație despre cum să stea „oasele” și „carnea” împreună, apoi contopirea părții masculine cu cea feminină să poată duce mai departe firul vieții prin copii, cred că se referă la bagajul genetic. În această lumină, văd „coasta” ca pe firul X din cromozomul masculin (care este X+Y), știind că organismul feminin are perechea X+X.

  Nicăieri nu se spune că Adam ar fi avut inițial 24 de coaste plus una, bună de prelevat ! De-aceea cred că nu e vorba de coastele din ansamblul toracal, ci de filamentele cromozomiale, din care Creatorul putea „împrumuta” oricum, păstrând rostul și coerența creației primordiale.

  Doamne-Ajută !

  Răspunde

 2. Matei
  25 octombrie 2023 @ 17:33

  Femeia a fost făcută din coasta lui Adam, prin urmare prima femeie a fost o clonă; pentru clonare e nevoie de o singură celulă iar aici Dumnezeu a luat miliarde ce celule. Rezultă că prima femeie avea același ADN ca și Adam, deci a fost inițial bărbat. Ca să devină femeie, a trebuit să i se schimbe sexul. Primul bărbat s-a căsătorit cu un transsexual clonat iar căsătoria a fost aranjată, pentru că nu și-a ales el nevasta ci i s-a impus. Sigur că găsim de multe ori prin Biblie referiri la faptul că Dumnezeu a creat “bărbat și femeie”, dar este, evident, vorba despre femeie transgender (clonată).

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *